Подалият оставка лидер на десните каза, че външна намеса е провалила "Синята коалиция"...

 

СДС е пред риск да не влезе в следващото Народно събрание. Това обяви подалият оставки лидер на десните Мартин Димитров. Според него следващата стъпка на противниците на „Синята коалиция" ще бъде разпадането на парламентарната им група.

 

Според Мартин Димитров, има план за разбиването на СДС, който включва създаването на коалиция с НДСВ и МВРО- НИЕ.

 

Той обясни, че с оставката си е отказал да легитимира подобна безпринципна коалиция с предишните управляващи от Тройната коалиция. Димитров обясни, че не е получил отговор от противниците на „Синята коалиция" какъв е пътят за влизането на СДС в следващия парламент.

 

Председателят в оставка определи като „комплексарска" тезата на Петър Стоянов СДС да не влезе в парламента, за да го няма и Костов. Мартин Димитров повтори, че зад отказа форматът на „Синята коалиция" да продължи да работи стои външна намеса. Като поясни, че много хора са заявили предварително подкрепа за споразумението, а след това на самия Национален съвет не направили нищо.

 

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов обясни, че мандатът на „Синята коалиция" ще бъде довършен както в парламента, така и във всички местни органи на властта, в които СДС и ДСБ са излъчили свои представители. 

 

Гледайте цялата обедна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.