Според евродепутата разпадът на „Синята коалиция” е логичен завършек на една политика

ГЕРБ в момента се надява да вземе това, което е останало от СДС. Това заяви в „Здравей, България" евродепутатът Надежда Нейнски.

 

„Това, което се случи на националния съвет, беше логичен завършек на една политика, започнала още на президентските избори", коментира тя по повод разпада на „Синята коалиция".

 

„За мен това, което се случи, беше разочарование. Мислех, че хората си вземат поука от грешките, но се оказа, че някои хора са политически рецидивисти и допускат една грешка по два пъти, а чакат различни резултати", допълни Нейнски.

 

По думите й организациите, които са подкрепили решението за разпад на  „Синята коалиция" са най-слабо представилите се на последните местни избори – софийската, варненската или такива, които по места са в коалиция с ГЕРБ.

 

"Много е примитивно да се смята, че СДС са трите букви и абревиатурата. Ако за хората магията на трите букви беше все още толкова важна, те щяха да подкрепят Румен Христов като кандидат за президент, защото той е носител на абревиатурата", подчерта още евродепутатът.