Близките на жертвите ще строят параклис на мястото на катастрофата...

 

Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, които вчера бяха осъдени за убийството на шестима младежи при жестоката катастрофа в Симеоновград миналия Великден, употребяват наркотици. Това заяви в ефира на предаването „Часът на Милен Цветков" Трифон Йорданов - баща на една от жертвите.

 

Опечаленият родител заяви, че за пристрастеността на двете момчета към забранените вещества знаел целият град. Живко дори имал прякор Дрогата. 

 

Разследващите случая обаче не направили тест за наркотици в нощта на инцидента с мотива, че са взели прекалено малко количество кръв от шофьора Данаил и братовчед му Живко, който тогава седял до него на предната седалка. Двамата получиха наказание от съответно 12 и 10 години затвор.

 

Близките на жертвите обаче настояват на виновниците да бъдат наложени максималните предвидени в закона присъди – 15 години.

 

Майката на трагично загиналият Гошо – Славка, изрази възмущението си и от факта, че Данаил и Живко ще изтърпяват наказанията си не в затвор, а в затворническо общежитие.

 

„Ще се борим да завишим присъдите в памет на децата ни и за да не страдат и други родители така, както страдаме ние", категоричен бе Йорданов.

 

Роднините планират да изградят параклис в двора на къщата, от която шестимата тийнейджъри излезли в нощта на миналия Великден с намерението да отидат на църква. Скоро ще започне и кампания за набиране на средства за строежа.

 

Цялото интервю с близките на загиналите вижте във видеото.