Той отрече да е вербувал хора от ДСБ за движението на Меглена Кунева...

Ние не сме бюро за намиране на работа. Ние нищо не взимаме, ние предлагаме една платформа и едни идеи. Който желае, би могъл да ни подкрепи. Така Даниел Вълчев, който е един от учредителите на движение „България на гражданите", коментира в „Здравей, България" дали политическият проект може да предложи по-добро кариерно развитие на напусналите ДСБ.

Припомняме ви, че през последните седмици десетки членове на ДСБ си тръгнаха от партията. Запитани за мотивите си, депутатите отговарят, че партията е загубила своята кауза. От друга страна, останалите в партията твърдят, че напусналите явно търсят кариерно развитие някъде другаде.

По думите на Даниел Вълчев, появата на сдружение „България на гражданите" е политически проект, който е конкурентен на политическите партии. Като такъв той създава известен дискомфорт и никой не е щастлив от появата му.

ГЕРБ не са щастливи, защото мислят, че могат пак да изиграят или Станишев, или Доган, или нас, но това няма да бъде възможно догодина. БСП не са щастливи, защото си мислят, че колкото ГЕРБ намаляват, толкова те ще качват. ДПС не са щастливи, защото когато има големи играчи, тяхната роля относително намалява. Разбира се, „Синята коалиция" не е щастлива за това, че някой им оспорва правото да казват кой е десен, кой е ляв", коментира гостът политическите настроения спрямо появата на „България на гражданите".

„Това е отглас от онези години, когато всички се обясняваше с някакви машинации. Идеята е, че госпожа Кунева не е лидер на тази формация. Има там някакви мушмороци, в случая той посочи мен, но аз не го приемам лично, защото аз съм един от по-известните хора сред учредителите и това повече ще хване декиш. И още нещо – това е отглас от старото байганьовско минало, че жената не може да бъде напред, а някой бабаит с мустаци трябва да бъде напред", така коментира Даниел Вълчев изказването на Петър Москов, че Даниел Вълчев вербува хора от ДСБ.

Разцепва ли движението на Меглена Кунева десницата и още за „България на българите" - вижте коментара на Даниел Вълчев във видеото.