Жриците на любовта решиха да почистят работните си места

Пролетното почистване обедини и проститутките в столицата. Жриците на любовта решиха да почистят работните си места и по-точно - столичния Околовръстен път.

 

Боклуците са обичаен пейзаж за Околовръстния път в столицата. От години именно сред тях стотици проститутки си изкарват хляба. Заради това те решиха да покажат на хората, че не им е все едно къде се трудят  и да почистят работните  си места. Зад идеята стои Рени Иванова – една от най-възрастните  жрици на любовта у нас.

 

„Сами виждате колко нахвърляни боклуци има, но тъй като господа полицаите предварително изгониха девойките, гонят ги с идеята да изчистят улиците от момичетата, които работят и едва ли не от престъпници. Аз подготвих чували за събирането на различните боклуци, ръкавици, около 100 чифта ръкавици съм взела и екип за чистене и аз да се включа", обясни Рени Иванова.

 

Нито едно момиче обаче не се появи в уговорения за почистване час. Изключение правеше само жена, която беше дошла, за да работи. 

 

Въпреки това обаче, Рени е категорична, че няма да се  откаже от  идеята си и че с общи усилия проститутките ще дадат пример на всички хора.

 

„Без значение, че днес до този момент няма нито една, аз ще ги изчакам така или иначе ще излязат, аз ще ги изчакам ще им връча чувалите, ръкавиците и ще почнат да чистят", каза тя.

 

За да стимулира момичетата, Рени е подготвила и символични подаръци.  А за отстъпниците от идеята ще има и наказания: „Тези, които не чистят ще бъдат наказани, ще ги наказвам, ще ги гоня до момента, до който си изчистят местата".

 

Така Рени остана сама на Околовръстното. Разказа, че ще бъде там цял ден, за да даде чувал и ръкавица на всяко момиче дошло на работното си място. Добрата кауза ще се повтори на 12 май, когато Рени очаква почистването да е по-мащабно.

 

Репортер: Михаела Карабельова