Вижте как две млади жени решават да станах монахини и да се отдадат на Бога...

Навръх Великден в "Темата на Нова" ще ви разкажем за две млади жени, избрали да служат на християнската религия и да станат монахини.

Силната вяра  в Господ довежда сестра Ирина в Соколския манастир преди 7 години. Тогава тя  е само на 20. За разлика от повечето хора на тази възраст, Ирина вече има категорична идея за бъдещето си. Нейното желание е да стане монахиня.

Тя постъпва като послушница в манастира. От нея се изисква да изпълнява възложените й задачи и да служи на Господ. На 24 години Ирина се чувства готова да даде обет за монашество и да остане вярна на Божията вяра го гроб.

„Който се е отрекъл от света, той си се стреми към Бога с вярата си. Той обича всички хора, за него децата са много хубаво нещо, но, когато човек няма свои, може да се радва и на чуждите. Той пак в сърцето си ги е приел като свои", казва Ирина.

Такъв път е поела и 35-годишната Петя. Само преди 5 месеца тя постъпва в манастира като послушница. Решението си взима след близо 10 години размисъл.

„На 25 години започна едно пробуждане на духа. До тогава живях в безпътица. Винаги съм си мислела, че за мен животът не може да се ограничи. Просто трябва да живея за нещо по-висше. Не може да се ограничи само в семейство, ще трябва да има и нещо по-висше", споделя Петя.

Не пропускайте „Темата на Нова" на Великден, точно в 19:30 ч.