Трусът е бил с епицентър на около 200 километра югоизточно от известния курорт Акапулко...

Земетресение със сила 7.6 по скалата на Рихтер разтърси Мексико. Трусът е бил с епицентър на около 200 километра югоизточно от известния курорт Акапулко, в населен планински район.

Дълбочината на труса е била на 7 километра и половина под повърхността, което е плитко земетресение, обясняват сеизмолози.

До момента няма предупреждение за цунами в региона. Вероятно такова няма и да последва, защото епицентърът е доста далеч от крайбрежието на Тихия океан.

Трусът е продължил няколко минути. Той е усетен и в столицата Мексико на няколкостотин километра от епицентъра, където хората панически са излезли по улиците.

До момента няма информация за жертви и ранени, както в района на епицентъра, така и в по-отдалечените населени места. Нанесени са само материални щети.

Това е най-силното земетресение в мексико от 1985-та година насам. Тогава, трус със сила 8 цяло и едно по Рихтер уби 10 хиляди души, рани други 30 хиляди и разруши повече от 100 хиляди сгради. Няколко минути по-късно трус със сила 6.2 по Рихтер беше регистриран и в Индонезия. Няма информация за жертви.