Първият ден беше ад. Последващите също, каза през сълзи Нана пред Иван и Андрей...

На 1 март ми поставиха диагнозата рак. Винаги съм била човек, който е назовавал нещата с истинските им имена, провокирала съм хората. В момента това влияе на целия ми свят и живот и не искам да се крия – така Нана обясни решението си да признае личната си съдба публично.

 

Моят страх в момента не е от съчиненията и интерпретациите, които ще се направят. Страх ме е от това дали ще успея да се справя с тази борба, каза водещата пред Иван и Андрей.

 

Тя подчерта, че се надява откритото говорене да помогне на други хора. Оказва се, че ракът е епидемия, каза Нана.

 

„На 14 февруари имах съмнения, че съм бременна, започнах да си правя тестове, защото исках да имам дете. Една седмица по-късно влязох в болницата\", разказа Нана. След това е разбрала, че има рак с метастази.

 

Нана свързва думата „метастази\" с баща си, който умира един месец след като чува диагнозата „рак на белите дробове с метастази\".

 

Първият ден беше ад. Последващите също, каза през сълзи Нана пред Иван и Андрей.

 

Чувстваш се като в асансьор - ту нагоре, ту надолу, обясни водещата. В един момент целият ти живот заминава, исках да боядисам апартамента си, а внезапно трябва да мисля за кръвни изследвания, мамографии, хистологии, каза Нана.

 

Тя обясни, че все още не може да се установи къде е огнището на рака.

 

\"Ако човек си дава сметка, че смъртта винаги го съпътства от лявата му страна и не е безсмъртен, ще бъде по-качествен. Няма да шофираме така, няма да пием така, няма да пушим така\", каза още Нана.

 

Тя е категорична, че прави публичната изповед не за да събира пари, а за да помогне и на други хора с нейната диагноза, както и да се опита да се пребори със системата.

 

Целия разговор с Нана гледайте на Nova Play.