В България тепърва ще има дискусия на национално ниво...

Споразумението за борба с измамите в интернет - АКТА, което подписа и България, няма да доведе до промени в правилата у нас. Това коментира министърът на икономиката Трайчо Трайков.

Според него, въпреки подписа на посланика ни в Токио под документа, в България тепърва ще има дискусия на национално ниво. Едва след това документът ще бъде ратифициран. Припомняме ви - това споразумение може да задължи доставчиците на интернет да следят своите клиенти за пиратство. Споразумението беше подписано миналата седмица в Япония от 22 страни от евросъюза, без Кипър, Естония, Германия, Холандия и Словакия.

Както стана ясно снощи - 25 европейски лидери се споразумяха за договор, който предвижда по-строги бюджетни правила в общността. Великобритания и Чехия останаха извън споразумението. Според пакта, всички подписали страни ще имат ограничения, до къде може да стига бюджетният им дефицит.

Има ли и още ограничения – разберете от госта в студиото Георги Ганев, икономист от Център за либерални стратегии. Повече във видеото.