По думите му БДЖ е трябвало да фалира още през 2008 г....

\"Заплатите на работещите в БДЖ може да бъдат намалени, за да се изплащат кредитите на дружеството\". Това обяви в \"Здравей, България\" директорът на железниците Йордан Недев.

 

\"Да говорим за една стачка, движена от около 200 души, която да изразява интересите на 12 600 души, за мен е подигравка с българското общество\", на мнение е Недев.

 

\"Извън ефир имаме подкрепа за реформата, докато в ефир – нямаме. Това е основната разлика и това се пренася в неподписването на каквото и да било споразумение\", заяви още Недев.

 

По думите му БДЖ е трябвало да фалира още през 2008 г. и всеки ден е подарен от три години насам. Кога точно ще се случи, Недев заяви, че няма кой да прогнозира, поради липсата на ясна информация.

 

\"Проблемът не е в товарни превози, а в пътнически, където са големите задължения, неплатените \"Сименс\"-и, намалените броеве влакове\", обясни от своя страна Петър Бунев, председател на железничарския синдикат към КНСБ.

 

На тези думи Недев заяви, че БДЖ се опитва да въведе системи, които да контролират продажбата на билети.

 

На въпрос дали стачката на железничари е законна, Йордан Недев заяви, че това трябва да реши съдът и ако отсъди, че е незаконна, ще последват дисциплинарни уволнения.