Лабораторията била скрита на метри под шивашко предприятие в Нови пазар...

Най-голямата и модерна ферма за канабис у нас беше разбита от полицията. Лабораторията била скрита на метри под шивашко предприятие в Нови пазар.

 

Близо два месеца служители на полицията наблюдавали шивашката фирма в Нови пазар. Оказало се, че на 4 метра под краката на шивачките имало действаща лаборатория за оглеждане на канабис, в която се затварял целия цикъл на доходното растение - от покълването на семената до високите близо два метра растения.

 

Фермата за канабис в шивашкото предприятие в Нови пазар, която по предварителна информация е работила от месец юли, е една от най-съвременните в страната ни – разполага с много техника, датчици за измерване на температурата, за измерване на съзрялост на канабиса. Цената на един килограм от този канабис е от 12-15 хиляди лева.

 

Униформените открили малко над шест килограма готова за пазара суха листна маса. Два дни на ротационен принцип се сменяли и разследващите, които не можели да издържат в помещенията повече от час и половина. Изнесени са над 550 саксии с добре отгледана марихуана. По предварителни данни чистата печалба от тях е щяла да бъде около 150 000 лева.

 

Лабораторията била добре укрита зад бутафорно ел. табло, в което били свързани истински кабели, дори техниците на Е.ОН се затруднили да разплетат пъзела, който водел към доходните подземия.

 

Двама мъже са обявени за общодържавно издирване, за единият от тях има информация, че се е занимавал с наркотици. От полицията засега не казват дали става дума за собствениците на фирмата, както и дали дрогата е била предназначена за вътрешния пазар или за чужбина.