Недоволни граждани протестираха срещу проучванията и добива на шистов газ...

Недоволни граждани, които протестираха срещу проучванията и добива на шистов газ в страната, явно подразниха премиера Бойко Борисов. Министър-председателят е в Добрич, където днес откри обновената пешеходна зона в града и ново игрище.

 

\"Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат.\" Така Борисов се обърна в Добрич към млади хора, които издигаха плакати с надписи против проучване и добив на шистов газ в Североизточна България.

В началото на септември граждани, неправителствени организации представители на партии внесоха в Министерския съвет декларация с искане за налагане на мораторуим върху добива на шистов газ в България. Протестиращите настояха и за оттегляне на предложенията за проучване или добив към всяка фирма, която търси шистов газ чрез хидроразрив, включително и почти сключения договор с \"Шеврон\".

В Добрич Борисов не пожела да отговоря на журналистически въпроси. На запитване как ще коментира становището на Холандия за членството на България в Шенген той отново посочи: \"Вижте какво игрище направихме\". \"Игрището е направено с нашите данъци, тъй като е реконструирано с общински средства\", реагираха присъстващи на спортното съоръжение.

Пътищата и екологията са залогът за успех на една държава, заяви премиерът по време на официалната церемония. Заедно с него лентата на обновения булевард прерязаха и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Добрич Детелина Николова.


Новата пешеходна зона на града обхваща близо 40 дка обществени места за отдих. По проекта са подменени 30 хил. кв. м настилки, монтирани са деветдесет енергоспестяващи осветителни тела. Изградени са четири детски площадки, рампи за хора с увреждания, велоалея. Повече от 11 дка градинки и тревни площи красят вече центъра на Добрич. /Информацията е на \"Дневник\".