От ЕНП сигнализираха за рекет в митниците...

Съществува група за рекет в митниците и дори е известен ценоразпис и въпреки че финансовият министър Симеон Дянков отрича това, изключително странно е как от 11 лица, описани в сигнала, десет са понижени. Това каза в \"Здравей, България\" Мария Капон, председател на Единна народна партия.


Каналите продължават да функционират. Вчера имаше операция на МВР за фалшиви стоки. Кажете откъде са минали тези стоки? Имаме поредица от сигнали, като един от тях е за китайска стока, която минава през определен канал и се изплащат определени суми по тарифа както на служители в митниците, така и на високопоставен политик, отбеляза още тя.


Не знам защо вътрешният министър Цветан Цветанов няма доверие явно на Симеон Дянков, за да не му съобщава какви акции извършва, допълни Капон.


По думите й се спекулира с името на високопоставена личност от управляващите, но не е премиерът. Имаме съмнение, че се използва името на този човек, но когато стане ясно дали е истина, или само спекулация, ще го обявим, отбеляза тя. 


По думите й източници на подадения сигнал са хора, които са експерти и които са били агенти под прикритие. Ако се работи по сигнала и министърът на финансите не е информиран, най-вероятно Цветанов му няма достатъчно доверие, коментира председателят на ЕНП.