Свръхмодерните камери ще пренесат красотите на България онлайн в рамките на услугата \"Гугъл Стрийт Вю\"...

Агенти на световния портал Google се очаква да дойдат у нас, за да заснемат със специална технология всяко кътче от страната ни.

Свръхмодерните камери ще пренесат красотите на България онлайн в рамките на услугата \"Гугъл Стрийт Вю\". До този момент хората на интернет гиганта са обиколили 27 държави.

Уникалната технология заснема всяко място така, че след това в интернет виждаме 360-градусова панорама. За целта се правят десетки снимки, които впоследствие се обработват от допълнителна програма.

Автомобили, велосипеди и дори моторни шейни се използват, за да могат фотографите да достигнат и най-отдалечените кътчета на Земята.

Агентите на \"Гугъл Стрийт Вю\" ще обиколят страната ни за няколко седмици. През това време пред обективите на фотографската техника ще преминат, както храм-паметникът \"Александър Невски\", така и домовете и автомобилите на много хора.

Номерата на заснетите коли и лицата на хората ще бъдат замъглени, обещават от Google. Затова пък прането на терасата, непочистените дворове и сивите панелни комплекси ще бъдат запечатани в интернет.

Цялата кампания в България ще отнеме месеци. Българското присъствие в системата обаче ще направи красотите на страната ни достъпни за света и ще насърчи интереса на туристите.